Vælg side

Sov dig til mere kreativitet

Sov dig til mere kreativitet

Du har helt sikkert hørt det mange gange: Søvn er vigtigt for din sundhed. Du skal ikke bare tænke på at spise rigtigt og at røre dig dagligt. Du skal også sørge for at få omkring 8 timers søvn hver nat. Ikke hverken for meget mindre eller mere. Får du ikke det, har du større risiko for at blive syg, du aldres hurtigere, og din samlede livskvalitet falder.

Søvn er vigtigt for sundheden, men det er også vigtigt for din kreativitet. Får du ikke nok eller god nok søvn, går det også ud over din idérighed. Får du til gengæld nok ordentlig søvn, så kan det gøre dig mere kreativ.

Sover du ikke optimalt, findes der forskellige tiltag og forskelligt udstyr, der kan hjælpe dig.

Din dyne er vigtig

Et vigtigt stykke udstyr til dine rejser til drømmeland er dynen. Har du svært ved at slappe af, kan den hjælpe dig. En kugledyne er en speciel slags dyne, der hjælper dig med at slappe af. De blev tidligere hovedsageligt brugt til børn med lidelser som ADHD og autisme. I dag har man dog fået øjnene op for, at de kan hjælpe mange flere til en bedre søvn.

Kugledynen er fyldt med kugler i stedet for dun og er vaskbar. Den har en beroligende effekt, da den med et jævnt pres giver støtte og komfort. Du kan tænke på, hvordan massage eller et kram føles. Dynen hjælper dig med at komme ned i kroppen og slappe af. Kugledynen kaldes også en sansedyne, fordi følesansen aktiveres. Det øger kropsbevidstheden.

Med en kugledyne kan du få en bedre søvn og endda mindre stress og angst. Både søvn, stress og angst kan påvirke din kreativitet, men med en god dyne kan du blive mere kreativ.

Andre faktorer

Det er ikke kun din dyne, der påvirker din søvn. Mange andre faktorer spiller ind. Det har affødt en masse gode råd, som du kan prøve at følge, hvis du vil forbedre din søvn.

Du bør fx ikke spise for meget lige før sengetid. Tag dog gerne en kop te uden koffein eller en kop varm mælk – evt. med honning. Drop også skærmene op til sengetid. Tv’et, computeren, tabletten og mobilen må vente til næste dag. Du kan i stedet sætte dig og læse en god gammeldags bog. Det vil også skabe ro i din krop og dit hoved.

Du skal naturligvis ligge godt i din seng, så find en, der passer til dig. Sørg også for frisk og kølig luft i soveværelset. Luft ud, og skru ikke for meget op for varmen. Skru også ned for lyset op til sengetid og specielt i soveværelset. Mørke hjælper dig til at falde i søvn. Lys gør dig vågen.

Et ekstra godt råd er lige før sengetid at tænke på eller nedskrive 3 gode ting, der er sket i løbet af dagen. Det kan hjælpe dig med at spore dine tanker ind på positive ting, så du ikke ligger og grubler over dagens problemer. Med positive tanker i hovedet kan du nemmere slappe af.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *