Vælg side

Guide til at holde dig i form som selvstændig iværksætter

Guide til at holde dig i form som selvstændig iværksætter

Hvis du har valgt at blive selvstændig eller har valgt at arbejde med markedsføring og kreativitet, er det vigtigt at du er i topform hele tiden. Der er ikke plads til at have for mange dårlige dage eller ikke at have energien til lange arbejdsdage. Det gælder især for iværksættere, hvor de ofte er firmaet og hvor hele firmaets eksistens afhænger af deres helbred.

Det er altså vigtigt at du passer på dig selv og sørger for at være i god form og have et godt helbred. Samtidig er det påvist, at hvis du lever sundt og sørger for at motionere regelmæssigt, stimulere du din hjerne til at blive skrappere og du kan bedre finde løsninger på dagenes udfordringer. Herunder kommer der et par gode tips til, hvad der skal til, selv i en travl hverdag.

Husk at motionere

Jo længere arbejdsdag og jo mere stresset den er, jo vigtigt er det at sørge for at leve sundt og huske at få trænet dagligt. Ved at få trænet og holde dig i form er du med til at holde din krop og hjerne i form, hvilke er med til at du kan holde dig på toppen arbejdsmæssigt og undgå stress og andre arbejdsrelateret sygdomme.

Det er i en stresset hverdag vigtigt at få skabt sig det frirum, der giver overskud til en lang arbejdsdag. Det behøver ikke være i timevis, men kan være, at du vælger at gå til et møde, frem for at tage bussen eller bilen. Det kan også være at du kan tage cykel frem for bilen, hvis din arbejdsplads ligger inden for en overskuelig afstand. Hvis du ikke modtager kunder på dit kontor, er der måske en mulighed at installere en crosstrainer eller et løbebånd. Husk inden at have kigget på anmeldelser og test som denne crosstrainer test, eller denne test af 13 løbebånd. Ellers er det en god icebreaker. Er der adgang til bad, kan en kort løbetur i frokostpausen, måske være en løsning.

At spise sundt

Udover at få motioneret dagligt er det vigtigt også at spise sundt. Sammen med motionen er det med til at sikre at du kan holde til en lang arbejdsdag, som kan være stressfuld eller som kræver din fulde kreativitet.

Det er især, hvis du har en travl og stressfuld hverdag at planlægge din mad, så den bliver så sund som mulig. I starten kan det virke uoverskuelig, men du vil hurtig finde ud af at en god planlægning skaber overskud, spare tid og ikke at undervurdere penge.

Det er en god ide at planlægge og lave sunde snacks, som er nemt at spise i løbet af dagen, så du ikke går sukkerkold og ikke ender med en usund fastfood løsning, der kun giver energi på den korte bane.

Sørg for opbakning

Det er en god ide at sørge for opbakning fra kollegaer og familien, så du ikke oplever det negativt at du sætter tid af til at træne. Det er vigtigt at se det som en investering i din mentale og fysiske sundhed. Samtidig vil det betyde at du har mere overskud på arbejdet og på hjemmefronten.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *