Vælg side

Værdiskabelse for virksomhed – 3 gode tips

Værdiskabelse for virksomhed – 3 gode tips

Det er essentielt for enhver virksomhed at forblive konkurrencedygtige, og hele tiden udvikle sig. Hvis ikke der er fokus på udviklingen af de forretningsmæssige tiltag, så risikeres det, at virksomheden bliver overhalet af konkurrenterne og i værste tilfælde ender med at gå konkurs. Der findes selvfølgeligt mange forskellige tiltag, men der er nogle, som har vist sig mere effektive end andre gennem tiden. Her er en gennemgang af tre af de mest gængse tilgange til at skabe værdi for virksomheden.

Marketing

Lige meget hvor godt et produkt eller service er, så kan man ikke regne med at få nogen synderlig omsætning, hvis ikke folk kender til produktet/servicen. Markedsføring har været et anerkendelsesværdigt tiltag gennem flere hundrede år, og det er derfor også en branche der har udviklet sig helt ekstremt. Opfindelsen af trykpressen i 1400 tallet gjorde det muligt at sprede et budskab hurtigt til mange mennesker, hvilket var den spæde start på marketing som vi kender det i dag.

I dag er de trykte medier dog stort set afløst af digitale løsninger, og grundet vores mere og mere digitaliserede omverden, så genereres der hele tiden mere data omkring os som forbrugere. Hver gang man surfer rundt på de forskellige webshops eller scroller igennem sociale medier, så bliver det registreret, hvilket hovedsageligt danner fundamentet for digital marketing.

Der findes utroligt mange værktøjer inden for dette marked, men et af de mere populære er HubSpot, der tilbyder løsninger til mange af arbejdsopgaver, som digital marketing indebærer. Det kan klart anbefales at læse mere om dette værktøj, da det med stor sandsynlighed vil kunne skabe stor værdi for de fleste virksomheder i forhold til branding og marketing.

IT-løsninger der virker

Ud over marketing så er implementeringen af velfungerende IT løsninger også en mulighed for at skabe øget værdi for en virksomhed. Det er i dag svært at finde virksomheder, der arbejder uden brug af nogen former for IT. Det er dog ikke svært at finde nogen, der ikke kunne have gavn af en optimering eller opdatering af deres nuværende IT løsninger. Det er, som med alt andet inden for forretningsverdenen, en kontinuerlig udvikling, og hvis ikke en virksomhed følger med markedets udvikling, så risikerer den at få svært ved at følge med sine konkurrenter.

Det er yderst udbredt blandt større virksomheder at bruge samlede løsninger, der kan håndtere de fleste af virksomhedens operationelle områder. Det kaldes i daglig tale ERP systemer (Enterprise Ressource Planning), og de gør det muligt at holde overblikket over mange kunders oplysninger via ét IT-system. Det er et yderst krævende projekt at implementere sådanne systemer, da det omfatter overførslen af store mængder data. Derudover kræver det også at medarbejderne forstår at bruge systemet, hvilket kan være svært at lære folk, der har været vandt til at arbejde på samme måde i mange år.

Heldigvis findes der ERP specialister, der udelukkende arbejder med implementeringen af sådanne løsninger for andre virksomheder. Der findes flere udbydere af ERP systemer, men et af de absolut mest brugte er Microsoft Dynamics 365.

Indretning af kontoret

Ud over de digitale værdiskabende tiltag, så findes der også mere lavpraktiske tiltag, som kan sikre højere arbejdseffektivitet bland medarbejderne, og på den måde tilføre værdi til virksomheden. I og med at flere og flere virksomheder optimerer, ved at implementere nye smarte digitale løsninger, så betyder det også at de ansatte bruger mere tid foran skrivebordet. Det er derfor vigtigt at sørge for, at deres komfort er i orden, for at modvirke eventuelle arbejdsskader.

Tal fra flere undersøgelser viser at personer der tilbringer meget tid foran en computer, eller på anden måde udfører stillesiddende arbejde, er meget udsat for smerter i ryg og nakke. For at formindske disse gener hos ansatte, og på den måde optimere arbejdsgangen, kan det derfor anbefales at overveje at investere i gode kontormøbler fra Creative.dk, der har et bredt udvalg af ergonomiske stole samt hæve/sænke borde.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *