Vælg side

Hvad er kommunikation

Kommunikation kan være en svær størrelse at blive klog på, og der findes sikkert lige så mange definationer på hvad kommunikation er som der findes mennesker. Nedenstående kan måske give en lille forklaring eller introduktion, og er hentet fra Wikipedia (C) hvor du også kan læse mere om emnet

Hvad er kommunikation

Kommunikation er udveksling af information mellem objekter og kan derfor både omfatte tekniske emner telekommunikation og sociale emner som massekommunikation. Adskillige videnskabelige tidsskrifter har dette ord i deres titel, for eksempel Communications of the ACM.

Oversigt

 • Kommunikationsdefinitioner
 • Debatoversigt: Hvad er og hvad er ikke kommunikation?

Kommunikation kan defineres som den samlede verbale og nonverbale interaktion mellem individer indbyrdes og/eller institutioner. Kommunikation (fra Latin communicatio)= samkvem, trafik, forbindelse, udveksling af meddelelser, indbyrdes forståelse. (kommunikere=udveksle meddelelser el. synspunkter; få kontakt med andre. Grundlæggende er kommunikation i modsætning til information (som er en envejsmeddelelse til andre) en udveksling af informationer/viden mellem flere individer.

Kommunikationsmodeller

 • Kodning, sende og modtage meddelelser
 • Symboler, sprog
 • Verbal kommunikation: tale, skrive
 • Nonverbal kommunikation, kropssprog (Se Nonverbal Dictionary)

Kommunikationsteknologi

 • General Oversigt af ændringer og fremskridt
 • Kommunikationsteknologis virkning på kultur og samfundet
 • Kommunikationssystemer
 • Kommunikationsteknologistidslinje

Kommunikationsstudie

 • historiske skitser
 • Vigtige mennesker, teorier

Kommunikationsstudieretningen

Kommunikation eller kommunikation/it er en af de valgfri retninger, som man kan vælge på fx HTX. På denne studieretning går man i dybden med den moderne elektroniske kommunikation, og hvordan den har effekt på vores omgivelser. Som elev lærer man at gennemskue den pæne overflade af kommunikationsprodukter, hvad enten det er på Internettet, i film, i fjernsynet, i aviser eller andre steder. Desuden lærer eleverne at “fortælle en god historie”, altså blandt andet at få budskabet godt ud i plakater, film, hjemmesider, multimedieprodukter eller hvor fantasien nu sætter grænsen. Samtidig bliver man som elev klædt godt på til global kommunikation, da de har Engelsk på højt niveau, på nogle skoler foregår flere fag på engelsk under denne retning.

Konflikt

Valget af kommunikationsform kan afføde, eller afdæmpe, en konflikt. Således vil det sandsynligvis bringe en konflikt tættere på, hvis deltagerne anvender sig af “når du…”, afbrydelser og ledende spørgsmål. Mens konflikten kan blive afdæmpet ved anvendelse af “når jeg…” og åbne spørgsmål. Og hvis der lyttes, og vises interesse. Der findes flere forskellige teknikker, hvis formål netop er at fremme den konstruktive dialog (frem for konflikten): assertion, aktiv lytning og girafsprog.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *