Vælg side

Annoncering i Gmail med Sponsored Promotions

Annoncering i Gmail med Sponsored Promotions

Har du nogen sinde hørt om at du kan annoncere i Gmail? Og nej, ikke bare de her triste tekstannoncer du finder i højre side, som ingen lægger mærke til alligevel. Nej, her snakker vi om noget nær revolutionerende.

 

Du kan nemlig lave en annonce som ligner et nyhedsbrev, men hvor du ikke behøver at bruge tid og penge på at opsamle e-mail adresser, men i stedet køber dig adgang til de potentielle kunders indbakke.

Nysgerrig?

Det er der ikke noget at sige til, for du har rigtig god grund til at være interesseret i at høre mere. Lad os gennemgå et par eksempler på hvordan Gmail Sponsored Promotions (GSP) kan blive rigtig interessant for dig og din forretning.

Annoncer over dine konkurrenters nyhedsbreve

Man skulle ikke tro det var muligt, men den er god nok. Ved at tilføje dine konkurrenters brandnavne og domænenavne som søgeord i din nye GSP kampagne kan du nemlig målrette dig deres nyhedsbreve.

Sælger du charterrejser? Så annoncér når Hotels.com, Booking.com, Expedia og alle de andre rejsegiganter sender deres millioner af nyhedsbreve ud hver eneste uge.

Giv konkurrenternes kunder en rabatkode

Det er altid en fordel hvis du kan give din kommende kunder noget for at skulle skifte deres nuværende leverandør ud med din forretning. Derfor kan du overveje at give en rabatkode på fx 10% på første køb, gratis fragt eller lignende, for at overbevise målgruppen om at prøve din butik af i stedet.

Sælger du tøj? Så prøv at byd på Zalando, Boozt og Stylepit, og giv deres kunder en rabatkode til at købe tøj i din webshop i stedet. Du kan evt. forsøge at byde på konkurrentens navn + ordrebekræftelse, så du kun rammer dem som er i markedet for at købe, og netop har haft kreditkortet op af lommen.

Find nye kunder ud fra deres interesser

Du har ikke kun muligheden for at ramme dine nye potentielle kunder ved at byde på relevante søgeord, du kan også ramme dem med Gmail annoncering ud fra deres interesser. Og her har du et væld af muligheder, herunder blandt andre:

  • Rejser
  • Finans
  • Forsikring
  • Mode
  • Sport
  • Sociale netværk
  • Fitness
  • Kæledyr
  • Og mange flere!

Med interesser, eller topics som Google har valgt at kalde dem, kan du ramme utroligt mange mennesker, og dermed få en hel masse eksponeringer. Kvaliteten af disse vil sjældent være lige så høj som hvis du byder efter søgeord, men du kan til gengæld få mange, og meget billigere kliks – netop fordi puljen er så stor. Så start med at byde lavt, og så skrue op der hvor du kan se at det virker.

Hvordan fungerer det?

Du kan opsætte annoncerne i interfacet for Google AdWords, og det minder meget om den måde du kan opsætte normale Display annoncer op på. Her har du en mulighed for at vælge ”Gmail Ads” i stedet, og kan vælge om du vil lave din helt egen custom version af en annonce (ligesom et nyhedsbrev), eller om du vil vælge en annonce skabelon som de allerede har gjort klar til dig.

Hvad med betalingen?

Man betaler for det første klik, det vil sige det klik hvor brugerne åbner annoncen (altså det som ligner en mail). Alt derfra er ”gratis”, altså behøver du ikke betale for kliks fra selve annoncen og over til dit website.

Læs meget mere i denne komplette guide til Gmail annoncering med Sponsored Promotions.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *