Vælg side

Vælg den bæredygtige jul

Vælg den bæredygtige jul

Højtiderne er nogle af de tidspunkter på året, hvor vi ikke tænker så meget over, hvad vi gør ved kloden. Vi rejser mere i både fly og bil, og vi spiser lidt mere mad, som måske ikke er så miljørigtigt, som det kunne være. Derfor kan man med fordel tænke lidt mere over, også i højtiderne, hvordan man gør, og om der måske er nogle traditioner, der skal laves lidt om.

Også i hjemmet kan man tænke over, hvordan man har indrettet sig og bygget sit hus. Man behøver måske ikke lige frem bygge det om, men man kan måske kigge på, hvordan man kan være mere bæredygtig, selvom at man måske har mest lyst til at tænde op i brændeovnen, når der er minusgrader udenfor. Læs mere her: https://energibyer.dk/ for at kigge på, hvad I kan gøre i hjemmet.

Miljørigtige julegaver

Steder, hvor man måske ikke tænker over, at man kan gøre det mere miljørigtigt, er med julegaverne. Tænker du over, hvordan dine julegaver er blevet produceret og sendt? Måske ikke. Når det kommer til julegaver, kan du vælge at gøre flere ting for at tænke lidt mere på miljøet.

Du kan først og fremmest ønske dig lidt mere miljørigtige ting. Tænk over det, når du sidder og skal skrive ønskeseddel. Er der en mere bæredygtig udgave af det, du ønsker dig? En mere økologisk? Er der noget, du kan ønske dig, som er godt for naturen måske?

Derudover kan du også tænke over, hvad du giver til dine kære. Selvom de måske ønsker sig noget specielt, kan du overveje, om de skal have noget, der er mere miljørigtigt. Hvis du ikke vil blive alt for upopulær, kan du måske nøjes med at finde frem til en udgave af gaven, som er lidt mere naturvenlig.

Har du ingen idéer til julegaver, kan du kigge her: https://www.idegryden.dk/julegaver/ for en hel masse inspiration.

Børnenes julekalender

Et andet sted, hvor du måske har det lidt svært med at tænke bæredygtigt, er børnenes jule- eller pakkekalender. Sidstnævnte bestemmer du jo hundrede procent over, så her har du mulighed for at udvælge ting, som både skaber glæde, men som også viser miljøet lidt omtanke.

Er du helt tom for idéer til pakkekalenderen, tag et kig her: https://shopsites.dk/pakkekalender/

Med hele 24 gaver har du mulighed for at mikse det hele godt op, så der ikke behøver være lige vilde gaver hver dag. Og er du ude i god tid, kan du virkelig planlægge det godt.

Udover pakkekalenderen kan det være, at dit barn også får en julekalender af chokolade hvert år. Her bør du bestemt overveje, om det skal være den store med Frozen, eller om du kan finde én, der ikke indeholder så meget plastik og farvestoffer. Måske er det muligt at finde en bedre, eller måske kan du endda producere en selv?

Selvom det kræver lidt mere tid og ressourcer at skabe en mere bæredygtig jul, kan det stadig være en god idé at tænke lidt mere over, hvad man gør, og om det kan gøres på en anden måde.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *