Vælg side

Derfor er kommunikation vigtigt i dagligdagen 

Derfor er kommunikation vigtigt i dagligdagen 

Uanset om man taler på forretningsplan eller på personligt plan, så er kommunikation utrolig vigtigt. Det kan bane vejen for succes i sin virksomhed og i sine personlige forhold. Læs videre her og lære hvordan du kan bruge kommunikation som et vigtigt redskab derhjemme og på arbejdet. 

Tal om de vigtige beslutninger 

Når det kommer til parforhold, så er det vigtigt at vide hvor man har den anden. Derfor er åben kommunikation det vigtigste redskab til at nå dét mål. Uden at tale med hinanden om både de små og de store ting, så kan man hurtigt komme til at opleve en afstand. Det gælder for eksempel når den ene part vælger at tage et lån uden at fortælle det til sin partner.  

Selvom den ene part kan se det fornuftige i at tage et samlelån, hvor man samler alle sine lån hos det samme sted, for at spare penge og få den generelle rente ned, så er det ikke sikkert at den anden i forholdet vil synes om at blive ladt uden for beslutningsprocessen. I stedet bør man være åben omkring de aftaler man indgår, blandt andet sådan nogle som samlelån. 

Kommunikation på arbejdspladsen 

Ligesom det er vigtigt at være åben i sin måde at kommunikere på med sin partner, er det også vigtigt at man som kolleger og leder kan finde ud af at kommunikere hensigtsmæssigt på sin arbejdsplads. Dårlig kommunikation kan nemlig få konflikter til at eskalere, mens ærlig og åben kommunikation hvor man hører hinanden kan skabe større trivsel. 

For eksempel er det en god idé at huske på at holde en dialog i stedet for en diskussion. De to termer er meget forskellige og hentyder til noget forskelligt. Dialog indikerer at man lader hinanden tale ud, man hører hinanden og forsøger at sætte sig i den andens sted. Der er altså mere empati i at indgå i en dialog, selvom man kan være uenig. 

I en diskussion er man på den anden side mere tilbøjelig til at forsøge at ”vinde” på sit argument og dermed er der en mindre tendens til at ville høre hvad den anden har at sige. Det er blot et koncept man kan tage til overvejelse. Uanset hvor eller hvem man taler med, så er åben kommunikation et vigtigt redskab.  

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *