Vælg side

3 gode råd til at skabe en god hjemmearbejdsplads

3 gode råd til at skabe en god hjemmearbejdsplads

Mange har det seneste år fået øjnene op for fordelene ved hjemmearbejde. Medarbejderne får en større frihed, og trods skepsis fra flere arbejdsgivere viser det sig faktisk, at effektiviteten stiger. Hvis du har besluttet dig for at give dine medarbejdere mulighed for at arbejde hjemme, er det en god idé at lave nogle forberedelser. 

Sørg for en god og sikker forbindelse 

Vi kommer ikke udenom internet, når vi skal arbejde hjemme. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at dine medarbejdere har en god internetforbindelse. Du kan overveje, om du skal tilbyde internetforbindelse som en del af deres løn for at sikre et hurtigt og stabilt netværk.  

Derudover er det rigtig vigtigt, at forbindelsen er sikker, så virksomhedens oplysninger ikke kommer i de forkerte hænder. Det gør du med en VPN-forbindelse, som sørger for, at dine medarbejderes internettrafik gøres usynlig og dermed ikke kan hackes. Du kan læse mere om VPN på denne side

Indret hjemmekontoret 

Når internetforbindelsen er stabil, hurtig og sikker, kan du gå videre til at se på indretning af dine medarbejderes hjemmekontor. Måske skal de have tilbudt et hæve-sænkebord eller en ergonomisk korrekt kontorstol – eller måske begge dele. Undersøg behovet og tal med dine medarbejdere om, hvilke behov de har. Nogen har måske allerede et veludstyret hjemmekontor, mens andre blot sidder ved spisebordet og derfor mangler de rigtige møbler. 

Dialog og tillid 

En af de allervigtigste ting i forhold til hjemmearbejdsplads er en god dialog mellem leder og medarbejder. Som leder er det vigtigt at have tillid til, at medarbejderne arbejder effektivt, når de sidder hjemme, og medarbejderne skal omvendt leve op til denne tillid. Det bedste udgangspunkt for dette er et respektfuldt forhold mellem leder og medarbejder og en løbende dialog præget af åbenhed og ærlighed. Er dette på plads, har du et solidt og stabilt grundlag for en god hjemmearbejdsplads.  

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *