Vælg side

Er Affiliate marketing noget for din webshop?

Er Affiliate marketing noget for din webshop?

Du har måske hørt om affiliate marketing før, men ved du hvad det er og hvordan det foregår? Hvis ikke så har vi lavet denne guide som giver dig et bedre overblik over hvad det er og hvorvidt det er noget for din webshop eller ej.

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing er en ret simpel og lige til disciplin, du kan sammenligne det med at have provisionsbaserede sælgere. Hvis du eksempelvis sælger tøj til mænd i din online butik, så kan du indgå samarbejde med blogs og magasiner der skriver om mode – de reklamere så for dine produkter og hvis nogen kommer fra deres hjemmeside til din shop og køber så afregner man en provision til den henvisende hjemmeside.

For at give et mere visuelt indtryk af hvad affiliate marketing egentlig er, så har vi kigget nærmere på to hjemmesider som begge sælger oplevelsesgaver, du kan se eksempler på Gavespot.dk og Topguiden.dk. Deres tilgang er den samme, du får en liste med relevante oplevelser og kan hurtigt danne dig et overblik over hvad der er interessant, herefter kan du klikke dig direkte videre til forhandleren og vælge hvorvidt du vil købe eller ej.

Affiliate marketing hjælper dig med at komme bredere ud

En af de gode ting ved affiliate marketing er at det hjælper dig til at komme bredere ud og nå helt nye målgrupper. I stedet for at det kun er din egen shop der er synlig med dine produkter, kan du pludselig have hundredvis af hjemmesider som reklamere for dine produkter og dermed når du langt længere ud.

Men det er ikke kun folk med hjemmesider og blogs som kan reklamere for dine produkter, det kan ligeledes være folk med store email lister, med de lister kan de sende målrettede kampagner ud til folk som har en interesse i lige præcis det du sælger.

Det kan også være ved brug af de sociale medier. Lad os antage at en person igennem flere år har bygget et solidt community op omkring mode og nye tendenser på Twitter, Facebook, Youtube og Instagram. Du tager så fat i den person og får personen til at reklamere dine produkter ud til sine følgere. Det er en utrolig nem og simpel måde at komme langt ud til sin målgruppe og være synlig på alle slags platforme.

Betal kun for resultater

Med affiliate marketing, kan du vælge mellem flere måder at afregne med dine affiliates på, det kan enten være ved at man betaler hver gang en person klikker på et link, eller også kan du betale hver gang partneren har sikret et salg til din butik. Du sidder måske og tænker at det er et stort arbejde og holde styr på alle de salg og tjekke op på hvilke salg der kommer igennem med mere. Men det er faktisk ret nemt, du tilmelder blot din webshop til et affiliate netværk, her indbetaler du nogle penge på forhånd og affiliate netværket står så for alt det tekniske og sørger for at spore alle salg med mere.

Vi håber du kunne bruge denne guide og har fået mere vished om hvorvidt affiliate marketing er noget for din webshop eller ej.

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *